Holdoversigt


Klik på linket nedenfor (markeret med blåt), for at se holdoversigt for gymnastikhold:

Klik her for at komme til holdoversigt (Samlet oversigt over alle gymnastikhold)

 

Småbørn og familie

Motorik er en vigtig indlæring til det videre liv. De børn der har en sikker motorik og en veludviklet kropsbevidsthed, har også et godt fundament for indlæring. De har en rigtig god forudsætning for at kunne koncentrere sig, når de kommer i skolealderen, uden at skulle koncentrere sig om at sidde stille på stolen, holde rigtigt på blyanten osv. Ved at være aktiv, træne og stimulere sanserne, styrkes kroppens motoriske færdigheder og nervesystem.

I småbørn og familie afdelingen tilbyder vi både træning for børn og deres forældre i et samarbejde, og samtidig også træning af de små børn selv. Med legen i fokus arbejdes der med motorikken gennem de tre primærsanser:

·         Vestibulær sansen – labyrint sansen

·         Kinæsthesi sansen – Muskel led sansen

·         Taktil sansen – føle sansen

Børnene vil lære hele grundmotorikken og blive udfordret så de opnår en udvikling gennem sæsonen.


Babymotorik

I babymotorik er der fokus på barnets motoriske udvikling, som udvikles gennem de primære sanser:

·         Vestibulær sansen – labyrint sansen

·         Kinæsthesi sansen – Muskel led sansen

·         Taktil sansen – føle sansen

En forudsætning for at børn kan tumle, dyrke idræt og komme ud over kanten og opleve verden, er at deres grundmotorik er i orden. Når grundmotorikken er velstimuleret og bevægelsesglæden er i top, så opnås der glæde ved at udforske gennem kroppen – og verden kan komme an.

Med udgangspunkt i de tre primære sanser vil vi udvikle børnenes fysiske formåen. Vække bevægelsesglæden i dem, og forhåbentlig også i de voksne som er med, så legen/udviklingen kan fortsætte derhjemme.

Har du lyst til en stund, hvor du og dit barn hygger, leger og danser sammen?
Så er babymotorik det rette for dig!

Vi skal tumle, trille, pakkes ind, lege med bolde, masseres og meget mere. Du vil få inspiration til, hvordan du sansestimulerer dit barn til en god udvikling

 

Rytmisk gymnastik og dans

I Rytme og dans-afdelingen, arbejdes der med børn, unge og voksne helt fra begynderniveau til letøvet og øvet niveau. I afdelingen tilbydes der både rytmehold og også dansehold indeholdende mulighed for hiphop og showdance. Nogle af holdene kræver ikke nogle forudsætninger og henvender sig derfor rigtig godt til nybegyndere, mens andre hold kræver nogle forudsætninger af forskellig art, dette kan ses under de forskellige holds beskrivelser.

Mål:

·   GGrundtræning, smidighed, teknik, udtryk og gymnastiske færdigheder idenfor rytmegymnastikken

·         Forskellige genrer af gymnastikken, sjove øvelser og lege

·         Udfordringer og udvikling af gymnasterne

·         Der arbejdes med rytmik og flotte shows/opvisninger

·         Have det sjovt under træningerne

·         Udvikling af sociale egenskaber og en fællesskabsfølelse på holdet

Der tilbydes hold fra 7 år og opefter

Springafdelingen

I RgF er der en masse springhold, hvor der er hold for nybegynderne og helt op til øvede springere. Derudover rummer springafdelingen hold for alle aldre helt fra de 6-årige og op til voksne. Der laves derfor aktiviteter på mange forskellige måder, helt fra indlæring gennem leg og sjove baner, til deciderede teknikøvelser, når der arbejdes på lidt højere niveau.

Der er hold helt for nybegynderne for alle aldre og samtidig med mulighed for udvikling og fremtidige udfordringer. Der vil derfor være forskel på om der er forudsætninger for at deltage på de forskellige hold.